de hoofdingang van kunsthochschule Weissensee
de hoofdingang van kunsthochschule Weissensee

Waw en héhé. Vandaag voor het eerst naar school gegaan. Werden we met zo een dertig andere Eras-mussen gedropt in C1.05, alwaar we verwachtensvol mochten wachten op de arrival of the staffmembers. Wij waren op tijd :)

Ik zat naast een sympathieke Nederlandse die na de eerste (meest hotte) openingszin ‘Where are you from?’ vlotjes overschakelde op sappig Nederlands, wat de communicatie uiteraard vergemakkelijkte. Hyperenthousiast, dat meisje, en het was aanstekelijk. Na wat heen- en weergeschuif en het afhandelen van langdurende mutualiteitszaken, kwam ik in gesprek met het meisje links van me. Fins! Zelfde school als Maija (onze Finse erasmusstudente die vorig jaar bij ons studeerde) en ook studying stagedesign! Leuk dus.

Na een uiteenzetting van Leoni Adams, de Erasmusverantwoordelijke die kan tippen aan Mieke Wellens , onze Antwerpse versie,  even sympathiek en chaotisch, werden we vrijgelaten om onze honger te stillen en kregen nadien een rondleiding. Nou, artyfarty,  de ateliers doen sterk denken aan Antwerpen. Losjes, rommel, beetje gelaten… behalve die van scenografie. Daar werden wij alleen speciaal naartoe gebracht. Het ligt namelijk in een gebouw er vlak langs, dat eigenlijk vooral bureaus bevat en waar dus één verdieping ingenomen wordt door deze afdeling. We ontmoeten er een zekere heer, grijs, lang haar, beetje bestoft die iets mompelt over ‘verhuizen’ en ‘dinsdag meer uitleg’. Voila, dinsdag om twee uur beginnen we eraan. Het zal nog wel even duren voor al mijn papieren in orde zijn en ik weet wat ik waar en wanneer kan meevolgen. Maar goed, ik heb er zin in! Joehoe!

Aangezien het een fantastische herfstdag was, besloot ik om de weg naar mijn kot terug te wandelen. Een beetje enthousiast van me, want het zijn toch zo een zeven kilometers. Edoch het heeft me ‘gejeungd’. Tussendoor aan een parkje iets kleins gegeten en nu dus pompaf thuisgekomen. Morgen ga ik vlooienmarkten en Berlijn verder verkennen, want wat is die stad groot!

5 gedachten over “ eerste schooldag! ”

 1. Het stof komt er door de vele voorbijkomende studenten en de constante weerstand die ze bieden. De aanhoudende verhuis duidt op een voortdurend zoeken naar de juiste plaats. De sympathie voor de grijze heren van de opleiding is gevoed door meer dan nostalgie. Net zoals de chaos bij de ontvangst houdt ze in de hoop op een diepere grond. Vind ze; ze is niet te vinden.

 2. Hé Leenl, wat schpannend!!!!
  Ik volg je verhalen op de voet!!! Ik kijk al uit naar dinsdag!!! Ook benieuwd naar Liesl haar verhaal!!!! Gelukzakken!!! Dikke kus, die Elsa.

 3. beste buitenlandse nicht,
  fijn zo af en toe eens iets te lezen ! ik heb de indruk dat je het daar naar je zin hebt ! bij gelegenheid zal je ons niet alleen iets over kostums en kunst kunnen bijbrengen, maar ons ook een beetje kennis van het duits kunnen bijschaven…
  vandaag bij ons ( ten huize van N.geert en T;els) een koffiekletsje gehouden. Aanvankelijk voor tantes en nonkels bedoeld, maar enkele nichtjes hebben ons ook vervoegd. Het leek wel een klein feestje… op zo momenten altijd spijtig dat je er niet bij bent … vernomen van de toekomstige bompa en bomma dat ze jou eens komen bezoeken. altijd wel leuk, denk ik..
  Stel het daar wel en misschien komen we ook wel eens het culturele, groene berlijn bezoeken. vele groeten ! T. els en haar boys .

  1. Bedankt voor het Evergemse familienieuws, dat doet altijd deugd, en automatisch komt hier dan de geur en herinnering aan goeie ouwe lekkere taart en koffie. Wees steeds welgekomen, ik kan al bijna een echte gidsbeurt aanbieden :)

   groetjes!
   anneleen

Reacties zijn gesloten.