SCHAAKSPEL

Schaakspel is een performance in zetten. De muzikant en de schrijfster zitten op het veld, een vakje in het schaakbord. De kunstenaar bepaalt beweging en plaats. Schaakspel is overal, modulair, flexibel maar ook rigide. Er is geen klok. Er zijn enkel spelers.

Fragmenten van Zweig en Bach. Met Niels Hap, Marieke De Maré en A. De Causmaecker ergens in een loods in Gent. Lente 2021, gemaakt op vraag van het PERIGNEM festival.

Duo Jasmijn Lootens & A. De Causmaecker

“Bild wird Ton, Ton bildet Bild”

STUDIO RADIAAL

Studio Radiaal, is het interdisciplinaire collectief van Jasmijn Lootens (cello, elektronica), Michaël Verlinden (piano, elektronica), Jeroen Cluckers (videokunst, film), A. De Causmaecker (ruimte) en Maarten Craeynest (muziektechnologie).

Het project ‘Form a line into a circle’ gaat van start vanaf september 2020 en wordt ondersteund door ChampdAction, AP Hogeschool, LUCA School of Arts/KU Leuven en Orpheus Instituut. We gaan in
productie vanaf september 2022.

Het doel is een immersief concert waarbij klank en video reageren op elkaar. Centraal staan de spanningsvelden akoestisch/elektronisch, analoog/digitaal, figuratie/abstractie en realiteit/virtualiteit. Andere verschijningsvormen van dit concert zijn: installatie en abstracte cinema.

QFWFQ

Vogels, vreemde filmopnames, geluiden, digitale field recordings, een piano en wat draaiende objecten: het labo dat Colette en A. De Causmaecker samen creëren is bevreemdend en gelaagd. Een eerste publieke brouwsel, Voor Arie, presenteerden ze in Post X Merelbeke (2019), Kunsthal Gent (2019) en de Grote Post Oostende (2020).

DUOBAAN XL

DUOBAAN XL is een kunstenaarscollectief bestaande uit een beeldend kunstenaar, accordeoniste en woordkunstenaar. Samen creëren zij voorstellingen, klinkende filmpjes en poëtische performances. Ze performden in het bos van het Festival van Vlaanderen Gent, creëerden ‘The sound of M’ voor Festival van Vlaanderen Mechelen, traden zaalvullend op in onder andere het Concertgebouw Brugge en De Bijloke Gent, bouwden aan hun oeuvre op residenties in Rome en Parijs en werden recent uitgenodigd voor de Post Paradise series in Birmingham. site DUOBAAN

TIPTOE COMPANY

Tiptoe Company brengt actuele kamermuziek voor verrassende instrumentencombinaties. Instrumenten die doorgaans in de schaduw staan, zoals akoestische gitaar, contrabas, blokfluit, harp of cello, vormen de kern. Op de ‘toppen van de tenen’ worden grenzen verkend. Soms heel delicaat en nauwelijks hoorbaar, maar bij momenten ook hevig en intens.

Vanaf 2019 vervoegt beeldend kunstenaar A. De Causmaecker de artistieke kern van het ensemble. site Tiptoe Company

Het lijkt erop dat wij niet kunnen vinden wat jij zoekt. Wellicht helpt de zoekfunctie.

Druk op enter om te zoeken