Komend

mobile-stabile groentjeMUZIEKKAMERS  het BIGBANG FESTIVAL

–> zondag 28 oktober 2018 in De Bijloke, Gent
–> donderdag 1 november 2018 in deSingel, Antwerpen
–> zondag 4 november 2018 in Bozar, Brussel
–> zaterdag 24 en zondag 25 november 2018, Opera de Lille, Lille
–> zaterdag 8 en zondag 9 december 2018, Opera Rouen, Rouen

De Muziekkamers zijn een legendarisch onderdeel van het BIG BANG Festival. Telkens weer levert deze muzikale ontdekkingstocht langs de verborgen kamers en vergeten hoekjes van de festivallocaties wonderlijke verrassingen op. Achter de deuren van de loges, bezemruimtes, zolders en kelders, leslokalen en repetitieruimtes wachten dit jaar weer enkele fantastische mini-voorstellingen op je.

Mobile-Stabile – Tiptoe Company

Mobile-Stabile is een bewegend kunstwerk, een droommachine. Een muzikant komt in een wereld terecht waar alles los zit en niks vast staat. De schaapjes draaien eindeloos in het rond, de gitarist zweeft er met zijn wiegeliedje boven en samen tellen we af tot een stabiel evenwicht. Een korte voorstelling over dat moment vlak voor je in slaap valt, die zwevende sluimer tussen realiteit en droom.

Met Jona Kesteleyn (muziek) en A De Causmaecker (performance & beeld).

 

banner

Tentoonstelling op het OVIDIUS 2000 evenement

–> zaterdag 3 november 2018

Katelijne De Corte is beeldend kunstenaar, ethicus en organisator van platvvorm. Ze richt haar artistieke praktijk in als een verzameling oefeningen (essays), samenwerkingen en ontmoetingen waarbij het persoonlijke een relatie aangaat met het (inter-)menselijke, het bestaan en het voortdurende betekenis-geven. Ze deconstrueert en reconstrueert, vindt en herschikt.

Céline Geeraert is beeldend kunstenaar, organisator van RAAM103 en leerkracht. Ze leeft, ziet, voelt en beleeft, dit vormt een onuitputtelijke bron van impressies die ze beeldend vormgeeft. Het ene beeld kan heftig zijn, terwijl het daaropvolgende veel meer rust kan uitstralen. Het is als een grote verzameling aan herinneringen en gevoelens die in lijn en materiaal weergegeven worden. Een soort eigen wereld.

Anneleen De Causmaecker is actief als beeldend kunstenaar, scenograaf en performer. Ze gaat vaak een dialoog aan met muzikanten in de hedendaags klassieke muziekwereld. Ze maakt deel uit van het artistiek collectief DUOBAAN dat performances, muziektheatervoorstellingen en geënsceneerde concerten creëert. Haar beeld ontstaat uit de handeling met licht en object.

Voor Ovidius 2000 brengen de drie kunstenaars zichzelf en hun werk in de ruimtes van het ontmoetingscentrum in Ledeberg. De vermoedelijke metamorfose van zowel de ruimte als het eigen werk zal een gedurend proces zijn tijdens het event.

http://www.nkvoostvlaanderen.be/ovidius-2000