BIOGRAFIE A. DE CAUSMAECKER

A. De Causmaecker is een beeldend kunstenaar die zich zowel thuisvoelt in haar atelier als in de muziek theatrale wereld. Ze maakt scenografieën voor tentoonstellingen, exposities in theaterzalen en creëert ruimtes voor hedendaags klassieke muziek.

Ze werkte samen met ensembles als het Spectra Ensemble, ChampdAction, Duo Adentro, Odysseia ensemble en componisten als Annelies Van Parys, Julia Emmery en Linde Timmermans. Vanaf 2019 is ze als vaste beeldend kunstenaar verbonden aan Tiptoe Company en als maker bij ChampdAction.

Met het kunstenaarscollectief DUOBAAN XL creëert ze eigentijdse antwoorden op de wereld van vandaag. Hun werk werd onder andere gepresenteerd in Concertgebouw Brugge, De Bijloke Gent, Festival van Vlaanderen Gent, en in april 2019 op Lunalia (festival van Vlaanderen Mechelen). Dit collectief toonde zich ook al in Rome (2016), Parijs (2018) en Birmingham (2019).

Als student kreeg A. De Causmaecker in 2009 de Artos aanmoedigingsprijs, in 2011 de What’s next prijs, en de LAbO 3 prijs voor haar multimediaal interactieve installatie ‘About Tape’. Dit project werd gepresenteerd in De Singel, het Flagey en het Muhka museum. Ze werd in 2015 geselecteerd voor een kunstenaarsresidentie in de Academia Belgica in Rome. In 2017-2018 bekwam ze een ontwikkelingsgerichte beurs van de Vlaamse Gemeenschap.

Seizoensopener CC Factorij