Maandag en dinsdag was ik alweer met plakband in de weer. In de kunstbib, (http://www.kunstbib.ugent.be/bezoek.html#tentoonstellen) waar Benn als fotograaf, tentoonstellingsmaker, bibliothekaris, ruimtelijk genieter, de scepter zwaait. Hij verzamelt kunstenaars die ergens gelinkt zijn, en laat deze los op de kunstbib. Moedig, het is een unieke plaats gecreëerd door architect Henri Van De Veld, ingebed in de universiteit.

Binnenkort wordt deze bibliotheek opgedoekt, en net in één van deze laatste tentoonstellingsronden ontmoet ik hem, en mag er ook werk tentoonstellen.

Het is tape, plastiek tape, alweer. Dit medium blijft me momenteel verbazen. Ik bouw er muren mee die efemeer zijn, licht vangen, weerspiegelen, misschien na verloop van tijd mat worden (dit is de eerste keer dat de tape meer dan twee maand mag blijven hangen, ik ben benieuwd). Deze keer is het ietsje wulpser dan vorige keren, net een beetje meer lagen, een beetje voller. Het is iets zichtbaarder.

Hieronder zie je mij aan het werk, (c) Benn. Gelukkig heb ik geen hoogtevrees… Openingsuren en dergelijke vind je op de site, ga zeker eens kijken, alleen al de ruimte is zo uniek.